De Friese bewakingsdienst bestaat sinds 1975. In die tijd waren en er in Nederland nog maar een paar erkende beveiligingsbedrijven en wij waren er eentje van.

Uit de oude doos - advertentie 1977Doordat we al zo lang bestaan zijn er allerlei oude foto’s en krantenartikelen welke erg leuk zijn om te delen. Vanuit de “oude doos” zullen we regelmatig een blik terug in de tijd doen.

Hier vast een voorproefje met een oude advertentie uit de Franeker Courant in 1977, het waren echt andere tijden.

De waarschuwingsdriehoek met de F en de B erin is jarenlang het logo van de Friese bewakingsdienst geweest en stond symbool voor het waarschuwen van inbrekers of andere kwaadwillenden. “Pas op, wij zijn er en wij passen op de eigendommen van onze klanten.” In de beginfase was de Friese bewakingsdienst actief in Leeuwarden, Franeker, Harlingen< Bolsward en Sneek. Destijds moesten we per gemeente een vergunning aanvragen bij het Ministerie van Justitie. tegenwoordig zijn we toegelaten onder nummer N755 bij het ministerie van justitie en zijn we bevoegd in heel Nederland beveiligingsopdrachten aan te nemen.