Bij het nadenken over veilig en beveiliging zijn we snel geneigd te denken aan stevige sloten, hekken e.d. (bouwkundige maatregelen) of aan camerasystemen of alarmsystemen (elektronische maatregelen) maar de belangrijkste maatregelen worden vaak vergeten.

De zogenaamde organisatorische maatregelen, de maatregelen die we simpelweg zelf kunnen doen, zonder investeringen.

Inbreker aan het werkTrek de deur niet gewoon dicht, maar draai hem ook op slot, zet niet een ladder achter huis tegen de gevel, maar plaats deze uit het zicht in de schuur, denk na over de plaats van de afvalcontainer, het zijn ideale klimhulpen, sluit de ramen bij vertrek, zet een tijdschakelaar op een paar lampen bij afwezigheid etc. etc.

Bedenk ook dat een lamp met een bewegingssensor heel efficiƫnt kan werken, maar wel alleen als er sprake is van sociale controle. Als niemand er zicht op heeft zal het kwaadwillenden alleen maar goed uitkomen, wat licht erbij.

Voelt het na alle bovenstaande maatregelen nog niet veilig, dan leveren wij natuurlijk met alle plezier een waakzame beveiliger.